به گزارش خبرنگار مهر، حسین انتظامی شب گذشته در نشست خبری در محل استانداری کرمان گفت: رسانههای ملی رو به کمرنگ شدن هستند که این امر دلایل متعددی را دارد که یکی از این دلایل ظهور فناوری های جدید است که ساختارهای جدیدی را هم به وجود آورده است.
وی ادامه داد: متاسفانه رسانه های ملی نقششان کاهش پیدا می کند و الگوهای جدیدی چون شبکه های اجتماعی جای آنها را میگیرند که ظهور مقوله باند پهن ظهور تلفن های همراه هوشمند توانایی ادغام مخابرات و رسانه را دارند.
توسعه نشریات محلی از سیاست عمومی دولت است
این مسئول افزود: "نشریات محلی" یک فرصت خوب و هر کدام از نگاه خود ارزشمند هستند و توسعه نشریات محلی از سیاست عمومی دولت است و این را هم بدانیم که یک روزنامه تک برگی نامش روزنامه نیست ولو اینکه هر روز منتشر شود.
انتظامی تصریح کرد: ما باید با توجه به امکانات، نیازها، اعتبارات و چشم اندازها مشخص کنیم که آیا نیازمند تولید نشریه هستیم یا خیر و دولت نیز بر حسب وظیفه در این مسیر باید اطلاعاتی را برای این افراد به طور دقیق در سایتها گذاشته تا افراد بدانند جامعه در چه زمینه ای نیاز به تولید و نشر دارد.
وی در ادامه افزود: نشریات محلی تعددشان به مقوله توسعه نیست و بهتر این است که چند نشریه دو صفحه ای با هم شوند و یک نشریه هشت صفحه ای با کیفیت تحویل جامعه دهند.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی همچنین افزود: در بستههای حمایتی که در این راستا در نظر گرفته ایم یکی از سیاستهای دولت این است که این بستههای حمایتی را برای نشریات و روزنامه ها و هفته نامه هایی به کار ببرد که موضوع آن ها ابتدا قرآن واحکام اسلامی، حج ، نماز و دوم ایثار و دفاع و شهادت و سوم یکی از اصول 24 گانه اقتصاد مقاومتی باشد که این 24 بند هر کدام یک خط می باشند که باید آن را به لحاظ اهمیت داشتن این موضوع که سیاست حاکم بر همه برنامههاست، حفظ کرد.
وی بر لزوم ترویج زبان فارسی، تقویت همبستگی ملی که مربوط به شهرهای مرزی است، انتشار نشریات علمی مثل دانشمند و دانستنیها که از پایههای توسعه ملی کشور است، تاکید کرد.
مدیران مسئول موظف به بیمه کردن خبرنگار هستند
انتظامی در ادامه گفت: حمایت از خبرنگاران نیز جدا از این موضوعات بسته حمایتی نیست و بحث بیمه خبرنگاران تا چند هفته دیگر مشخص خواهد شد و مدیرمسئول هر نشریه طبق ماده 46 موظف به بیمه کردن خبرنگار نشریه یا هفتهنامه یا روزنامه و سایت های معتبر خبری است.
معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به بحث یارانه مطبوعات گفت: یارانه هفت استان را که از نظر ما استان های کم برخوردار هستند به 30 درصد با رعایت اصول بالا افزایش می دهیم برای اینکه معتقدیم به توسعه آن شهر کمک بزرگی خواهد بود.
وی با بیان اینکه نشریات سراسری ورودشان به استان ها آزاد است، گفت: تنها می توانند ویژه نامه ای استانی بزنند و حتما باید ضمیمه باشد و در غیر این صورت با آن ها برخورد قانونی خواهد شد.
برخورد با ویژهنامههای دارای بیش از 30 درصد آگهی
این مسئول ادامه داد: از 10 یا 15 روز بعد اگر در ویژه نامه های استانی بیش از 30 درصد آگهی باشد برخورد خواهد شد و باید حاکمیت جلوی تعدی آن ها را که به حقوق رسانه های محلی آسیب می رسانند بگیرد و آگهی نامه ها براساس دستورالعمل باید کار کنند و نام آگهی نامه حتما باید در بالای صفحه نوشته شود و اینکه اگهی ها باید تجاری بوده و آگهی های نیازمندی حق روزنامه ها و هفته نامه هاست و روزنامه ها و هفته نامه ها نیز نمیتوانند هر چیز جزء ضمائم و مطالب است را بر روی آگهی نامه عنوان کنند چون باز هم تعدی به آگهی نامه ها محسوب می شود.
وجود 138 نشریه در کرمان
وی با اشاره به اینکه استان کرمان 183 نشریه دارد، گفت: 183 نشریه در استان کرمان لازم نداریم اما مجوز به آن ها داده شده است. بهتر است به سمت توسعه بنگاه ها بروید و به فکر ادغام نشریات باشید که حرکتی بسیار ارزشمند خواهد بود و یک هفته نامه و روزنامه خوب می توانند تبدیل به یک موسسه شوند و با چنین رویه ای بسیاری از مشکلات اقتصادی نیز حل خواهد شد .
وی با بیان اینکه باید تحولی در نظام توزیع مطبوعات داشته باشیم، گفت: تا دیروز با دوچرخه نشریات را توزیع می کردیم و امروز با نیسان و دیروز با چرتکه حساب میشدند و امروز با کامپیوتر و چیز جدیدی متاسفانه اضافه نشده است.
انتظامی افزود: مردم تمایلشان به روزنامه خواندن کم شده است و ما به عنوان یک رسانه باید جایگاه خود را تعریف کنیم و تحولی را در نظام رسانه ای به وجود آوریم تا دوباره سوگلی رسانهها به حساب آییم و روابطی را تعریف کنیم که این تحول ایجاد شود.
وی در پایان نیز گفت: دولت باید روزنامه های خود را به نفع بخش خصوصی تعطیل یا واگذار کند و سایت های خبری و خبرگزاری ها حتما باید مجوز داشته باشند و در صورت نداشتن مجوز با آن ها برخورد خواهد شد.
نظر شما